Suda yumurta çılbır

Suyun içerisine tuzu ve sirkeyi dökün. Su kaynamaya başlayınca. Yumurtaları birbirine değmeyecek şekilde suya kırın. Beyazı pişip sarısı görünmeyene kadar pişirin isteğe göre sarısını cıvık sevenlere beyazı katılaşınca hemen süzgeçli kaşıkla alabilirsiniz.19-Jul-2016

En iyi çılbır nasıl yapılır?

NASIL YAPILIR?

  1. Derin bir kaba 2 bardak su kaynatılır.
  2. İçerisine bir fiske tuz atılır.
  3. Yumurtalar kaynayan suyun içesine yavaşça kırılarak konur.
  4. Ve haşlanmaya bırakılır.
  5. 4 dakika pişirdikten sonra bir kevgirle servis tabağına alınır.
  6. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.

Salçalı çılbır nasıl yapılır?

Küçük bir sos tenceresinde sos için gerekli olan salça, tereyağ, su, pul biber ve naneyi karıştırın. Orta ateşte yaklaşık 5-8 dakika kadar pişirin. Yumurtları sarımsaklı yoğurdun üzerine alın. En üstüne ise salçayı sos karışımınızı dökerek servis edin.

Sulu yumurta nasıl pişirilir?

İşte rafadan yumurtanın yapılışı : İçerisine, yumurtaların üzeri su basana kadar soğuk su ilave edilir. Yumurtalar orta ateşte kaynamaya bırakılır. Su kaynadıktan 1 ila 2 dakika kadar daha yumurtalar pişer ve ardından ocağın altı kapatılır. Yumurtalar bir kaşık yardımıyla tabağa alınıp servis edilir.

Çılbır nerenin yemeği?

Genel olarak Artvin yöresine ait bir yemek olarak bilinse de çılbır; Trakya, Kars, Van, Amasya gibi bölgelerde de sevilerek yapılan bir yemektir.

Çılbır nasıl yapılır malzemeleri?

Çılbır Tarifi İçin malzemeler

  1. 5 adet Yumurta.
  2. 200 gr Yoğurt.
  3. 1 diş Sarımsak.
  4. 50 gr Zeytinyağı
  5. 2 dilim Ekşi Mayalı Ekmek.
  6. 1 yemek kaşığı Üzüm Sirkesi.
  7. Pul Biber.

18-May-2021

Yoğurtlu çılbır nasıl yapılır?

ÇILBIR (YOĞURTLU YUMURTA)

  1. Yapılışı Öncelikle içi su dolu tencereyi ocağa alın. Tuz ve 2 yemek kaşığı sirkeyi ekleyerek kaynamaya bırakın. …
  2. Servİs. Yoğurda, sarımsağı ve tuzu ekleyin ve karıştırın, ardından servis tabağına koyun, yumurtaları üzerine ekleyin. Sonrasında tereyağını tavada eritip pul biber ekleyin.

Suda çılbır nasıl yapılır?

Suyun içerisine tuzu ve sirkeyi dökün. Su kaynamaya başlayınca. Yumurtaları birbirine değmeyecek şekilde suya kırın. Beyazı pişip sarısı görünmeyene kadar pişirin isteğe göre sarısını cıvık sevenlere beyazı katılaşınca hemen süzgeçli kaşıkla alabilirsiniz.